Hells Angels betrekt pand in centrum Kerkrade

De Hells Angels heeft afgelopen week het pand in het centrum van Kerkrade betrokken. De motorclub heeft het pand gekocht van vastgoedhandelaar Joep J. De koop was omstreden omdat justitie zegt dat het beslag heeft gelegd op het pand en dat het niet verkocht mocht worden.

De Hells Angels hebben echter een aanbetaling gedaan van tien procent. Joep J. heeft daarom de sleutel aan de Hells Angels overhandigd. Afgelopen week zou de officiële opening hebben plaatsgevonden. De politie vreesde een evenement met veel gasten, waaronder prominente Hells Angels uit het buitenland. Dat bleek niet het geval.

Rustige opening

Dagblad De Limburger meldt wel dat de Hells Angels in 'colours' naar het pand zijn gereden, maar het was relatief rustig. Er zouden zo'n veertig motorrijders zijn geweest, de meesten vertrokken na anderhalf uur weer. De politie hield de Hells Angels met camera's in de gaten, maar er werd niet ingegrepen.

De gemeente wil de Hells Angels eigenlijk niet in het centrum van Kerkrade hebben. Er is nog geen vergunning aangevraagd om het pand als clubhuis om te dopen. Eerder weigerde de gemeente Kerkrade een verzoek tot vergunning om een clubhuis op een andere lokatie in Kerkrade te openen.

Koop nog niet afgerond

Het pand op de Markt in Kerkrade is nog niet officieel verkocht aan de Hells Angels. Joep J. heeft welliswaar de sleutel overhandigd, maar dat is op basis van een aanbetaling van tien procent. De volledige 750.000 euro is nog niet overgemaakt.

J. is verdachte in een zaak die vorig jaar uiteen spatte. Justitie heeft mogelijk gebruik gemaakt van de verklaringen van kroongetuige Pascal H. in de zaak tegen J., terwijl de kroongetuige heeft afgedwongen dat zijn verklaringen in de kluis moeten blijven omdat hij geen deal heeft kunnen sluiten met justitie. Het OM werd mede daarom niet-ontvankelijk verklaard, maar Joep J. is nog wel verdachte.