Hells Angels: geen bod op kerk (UPDATE)

De Amsterdamse Hells Angels hebben geen bod gedaan op de Nederlands-hervormde kerk in Landsmeer, zoals Het Parool woensdag berichtte. Tegen Pownews heeft Stadsherstel Amsterdam gezegd niet in gesprek te zijn met Hells Angels over de verkoop van een kerkje in Landsmeer. Deze kerk zou hun nieuwe clubhuis worden.

Stadsherstel benadrukt dat er geen contact is geweest met de Hells Angels, maar dat het om een hobbyclub voor bromfietsen ging.

Het bedrijf zegt de commotie ten zeerste te betreuren.

Volgens Het Parool was in Landsmeer ‘grote commotie’ ontstaan. Eerder schreef De Telegraaf dat de dakloze Amsterdamse Angels zich in Den Ilp wilden vestigen. Dat bericht bleek niet geheel juist. De voormalige kerk zou moeten dienen als nieuw clubhuis. De bron van Het Parool was een huis-aan-huis-blad in Landsmeer. 

Stadsherstel (dat monumentaal erfgoed in en om Amsterdam opkoopt en restaureert) wilde aan Het Parool bevestigen noch ontkennen dat er met de Hells Angels wordt gepraat. Maar een woordvoerster kon wel bevestigen dat een motorclub zich heeft aangemeld die belangstelling heeft om de kerk te kopen.