Hells Angels-leden en agente opgepakt in Belgische ontvoeringszaak

Het parket van Charleroi heeft onlangs drie arrestaties verricht in een ontvoeringszaak waarbij leden van motorclub Hells Angels en een agente betrokken zijn. Het 21-jarige slachtoffer uit Gilly (bij Charleroi) werd drie dagen lang ontvoerd, geslagen met een hamer, getaserd en was het grootste deel van de nacht vastgebonden. Hij werd na 24 uur bevrijd door speciale eenheden van de federale politie. Dat meldt website Sudinfo.

Vastgehouden in kelder

Het Roemeense slachtoffer werd in november 2021 door vijf Hells Angels en een agente uit de politiezone Doornik ontvoerd in Gilly en meegenomen naar een woning in Wasmes (provincie Henegouwen). De man werd drie dagen lang gegijzeld in de kelder van de woning waar een matras lag. Hij werd uiteindelijk gered door speciale eenheden van de federale politie.

Arrestaties

Vijf van de zes verdachten werden in de woning zelf opgepakt voor gijzeling, ontvoering en zware mishandeling. Drie nieuwe verdachten werden eind februari aangehouden. Het gaat om een gemeentewerker uit Doornik, een hondengeleider bij de politie en een 30-jarige politieagente. De agente wordt verdacht van ontvoering en gijzeling. Zij staat momenteel onder elektronisch toezicht.

Volgens het parket in Charleroi ligt een conflict in het criminele milieu ten grondslag aan het geweld.