Hells Angels en Mongols botsen in Hamburg

De Hells Angels in Hamburg heeft de afgelopen week meerdere keren de aanval geopend opde rivaliserende motorclub Mongols. Afgelopen dinsdag werd een lid van de Mongols beschoten toen hij in een taxi was gestapt; zaterdag werd een derde lid van de Mongols neergestoken.

De Mongol die werd neergestoken ligt op dit moment in het ziekenhuis, en verkeert volgens de Duitse politie nog in levensgevaar. De Duitse politie heeft na de gewelddadige incidenten zeven appartementen en een sauna laten doorzoeken.

Zeven keer geschoten

Daarbij werden twaalf leden van de Hells Angels gearresteerd. Inmiddels zijn die wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Twee van hen werden verdacht van de steekpartij.

De man die vorige week werd beschoten, had die avond in een restaurant gegeten. Toen hij naar buiten stapte, werd hij aangevallen door leden van motorclubs. Vermoedelijk gaat het om Hells Angels. De Mongol stapte snel in een taxi, waarna er zeker zeven keer op de taxi werd geschoten. De man en de taxichauffeur werden niet geraakt.

Ruzie over de rosse buurt

In oktober werd de auto van de president van de Mongols al opgeblazen. Hij bleef daarbij ongedeerd, maar zijn Lamborghini liep flinke schade op. De president werd zelf bij een politie-actie in december opgepakt.

De Hells Angels en Mongols zijn van oudsher aartsvijanden. In Hamburg is er een flink conflict tussen de motorclubs over de rosse buurt in de stad. De politie vreest dat de Mongols de komende tijd wraakacties zal ondernemen.