Hells Angels en Outlaws mogen bij proces zijn

Zowel aanhangers van de Hells Angels als van de rivaliserende motorclub Outlaws mogen op het proces tegen de Hells Angel Ali Ipekci aanwezig zijn. Ipekci wordt ervan verdacht dat hij drie leden van de Outlaws heeft doodgeschoten. Het proces begint op 12 januari; er mogen drie leden van beide clubs aanwezig zijn. De politie heeft extra beveiliging aangekondigd.

Het moeten drie vaste vertegenwoordigers van de motorclubs zijn. Zij mogen in hun motorjack op de tribune zitten als er voldoende plek is. Ali Ipekci wil niet in beeld worden gebracht, ook niet als hij onherkenbaar wordt gemaakt door middel van bijvoorbeeld een balkje.

De zaak is een zogenaamde assisenproces, waarbij een jury komt kijken. De twaalf juryleden worden 7 januari uitgeloot. Er zullen 77 getuigen worden gehoord.

In mei 2011 werden twee leden van de Outlaws en een sympathisant in Maasmechelen vermoord. Op het industrieterrein waar de drie werden vermoord, hield een Hells Angel op dat moment een openingsreceptie van zijn bandencentrale. Hun lichamen werden gevonden in een doorzeefde bestelwagen in de Zuid-Willemsvaart.