Hells Angels, Satudarah praten over Raad van Acht

Motorclubs zijn in gesprek om opnieuw te starten met het overlegorgaan de Raad van Acht. De raad omvat de grootste motorclubs en moet voor rust zorgen in het circuit. Satudarah vertrok in 2011 uit de raad, wat een bom onder het bestaan van het orgaan legde. De club praat nu ook mee over de heroprichting.

Dat meldt de NOS op basis van bronnen in het circuit. De oprichting van de raad zou zelfs al ‘nabij’ zijn. De raad werd voor het eerst opgericht in 1996. Daarin werd bijvoorbeeld besloten welke motorclubs bepaalde emblemen op hun jacks mogen dragen. Ook werd er overlegd over de gebieden waarin de clubs actief zijn.

Conflict over Bandidos

Satudarah stapte in 2011 uit de Raad van Acht. Er waren spanningen met de Hells Angels, onder meer vanwege de vriendschap tussen Satudarah en Bandidos. Satudarah wilde die motorclub naar Nederland halen. Toen ook Demons en Black Sheep opstapten, werd de raad opgeheven.

De afgelopen jaren is het landschap van de motorclubs flink veranderd: Satudarah maakte een forse groei door, No Surrender werd opgericht en richtte in rap tempo chapters op, en de Bandidos hebben zich ook in Nederland gevestigd. Het is niet duidelijk of zij ook deel gaan uitmaken van het orgaan.