Hells Angel gezocht voor Keulse schietpartij (VIDEO)

De Duitse politie is op zoek naar een Hells Angels die afgelopen dinsdag in Keulen twee leden van de Bandidos beschoot. Die twee raakten daarbij zwaargewond. De politie heeft een foto verspreid van Serkan D..

Audi R8

De schoten vielen dinsdagmiddag in het Keulse stadsdeel Humboldt/Gremberg. De slachtoffers zijn 30 en 33 jaar oud. Volgens Bild Zeitung is een van hen de Keulse president van de MC. Een van de twee zou in levensgevaar verkeren schrijven Duitse media.

Serkan D. (30, foto rechts) zou met een zwarte Audi R8 onderweg geweest zijn toen de Bandidos in een witte Lamborghini zijn pad kruisten. Eén van de Bandidos zou op D. zijn afgelopen waarop deze het vuur zou hebben geopend en er vervolgens vandoor zijn gegaan.

Feest

In Keulen is de traditionele rivaliteit tussen Hells Angels en Bandidos nog groter dan elders. Traditiegetrouw controleren de Hells Angels de “Kölner Ringe“, het uitgaansgebied. Ze doen portierswerk en zouden de drugshandel daar in handen hebben. Bandidos zouden die heerschappij aantasten. Vorig jaar organiseerden de Bandidos in het gebied een groot feest waar ook de pers bij werd uitgenodigd. Dat werd door de Hells Angels als een provocatie opgevat en er ontstonden flinke ongeregeldheden en er waren arrestaties.