Hells Angels Haarlem beschuldigd van geweld

Zes anonieme bronnen binnen de MC-wereld zeggen tegen De Telegraaf dat de Haarlemse afdeling van de Hells Angels achter tien aanslagen zit die met met explosieven en brandstichtingen op andere MC’s in Nederland zijn uitgevoerd. Er zou onvrede zijn over de president van de Hells Angels in Haarlem, Lysander de R..

Tonnetje

De R. (33) zou mensen van kleine supportclubs gewelddadige klusjes laten opknappen, volgens een bron van De Telegraaf. ’Lee is knettergek, die eindigt in een tonnetje’, zegt een bron. De Haarlemse afdeling van Hells Angels zou bijvoorbeeld achter de aanslagen op de woning van de Bandidos-president Harry Ramakers in het Limburgse Nieuwstadt zitten. En ook achter drie brandstichtingen in clubhuizen in Noord-Holland. Het gaat onder meer om branden bij de Bandidos in Heerhugowaard en bij de Expendables in Obdam en de MC Rogues in Opmeer. Inzet van die brandstichtingen zou de loyaliteit aan de Hells Angels zijn. De R. is trouwens volgens zijn advocaat geen verdachte in die zaken.

Vervuild

Een bron zegt tegen De Telegraaf dat de Hells Angels ’vervuild’ raakt door het snel aantrekken van nieuwe leden in verband met de concurrentiestrijd tussen clubs in Nederland. “Vul member” worden is nu gemakkelijker dan vroeger. Soms worden hele clubs “overgepatcht”. Van centrale centrale aansturing zoals vroeger door de Angels in Amsterdam zou geen sprake meer zijn. De R. zou in Haarlem dus autonoom opereren.

Baas

Vorig weekend brandde de auto van de Haarlems burgemeester Bernt Schneiders uit, deze week waren er opnieuw twee autobranden in Haarlem, één op vijftig meter van de woning van de burgemeester. ‘Politie en justitie moeten nu alles uit de kast trekken. Het moet duidelijk zijn wie hier de baas is’, zegt Schneiders hierover vandaag in De Telegraaf.

Zie ook:

Burgemeester in publiciteit om brandstichting

Burgemeester Haarlem wordt extra beveiligd