Hells Angels Hannover heft zichzelf op

Een van de vooraanstaande chapters van de Hells Angels in Duitsland heft zichzelf op. Volgens president van de afdeling Frank Hanebuth (foto) stopt de motorclub ermee omdat de politie de druk hoog heeft opgevoerd door clubhuizen en woningen van leden binnen te vallen. Maar volgens de politie is de opheffing een poging om te voorkomen dat bezittingen van de club in beslag worden genomen.

De politie houdt er rekening mee dat leden van de chapter ondergronds verder gaan of in de komende tijd een nieuwe club oprichten. ‘De drugshandel, wapenhandel en prostitutie is te lucratief om er van het een op het andere moment mee te stoppen’, aldus een politiewoordvoerder in de Duitse pers.

Volgens de Hells Angels is het geen truc en zal er geen nieuwe chapter worden opgericht. ‘We hebben allemaal ingestemd om de afdeling op te heffen’, zegt Hanebuth in een verklaring.

Nu de chapter niet meer bestaat, hoopt de politie dat de dreiging van de motorclub afneemt. Daardoor willen belangrijke getuigen die tot nu toe niet wilden praten, wellicht wel een verklaring afleggen.

Frank Hanebuth is een van de machtigste Hells Angels van Europa. Een aantal weken geleden werd zijn woning doorzocht door de politie. Hij wordt in verband gebracht met de moord op een man in 2010. De politie zoekt al weken naar het lichaam van de man op verschillende terreinen van de Hells Angels in Kiel, voorlopig zonder resultaat.

Zelf zegt de leider van de chapter rust te willen. Hij trok zich eerder al vrijwel terug uit de rosse buurt van Hannover, waar hij een groot aantal bordelen bezitte. Toen zijn huis werd doorzocht, verklaarde hij dat hij naar Mallorca zou verhuizen als het nog eens voor zou komen. Ook zou hij een afspraak hebben gehad met de Minister van Binnenlandse Zaken van Niedersachsen. De Hells Angel zou hebben voorgesteld om het aantal leden van de club terug te dringen tot dertig, als de chapter zou mogen blijven bestaan. De minister ging niet akkoord.

De leden hebben het clubhuis inmiddels verlaten. Alle emblemen in en rondom de ‘Angels place’ zijn overgeschilderd. De leden zeggen wel Hells Angel te blijven. Daarom wordt de plaatsnaam ‘Hannover’ uit het jack gesneden.

Alle berichten over Duitse Hells Angels