Hells Angels massaal bij rechtbank

Voor de rechtbank van Kortrijk (B) heeft de officier van justitie maandag zware straffen geëist in het proces tegen zes leden van de motorclub Hells Angels en twee leden van de Red Devils. Ze worden verdacht van poging tot moord op leden van de rivaliserende Outlaws. Tegen de hoofdverdachte, een 38-jarige man uit Frameries (Henegouwen), is twintig jaar cel geëist. Video na de break.

De acht verdachten moeten zich verantwoorden voor poging tot moord na een aanval op een clubhuis van de rivaliserende Outlaws. Bij die aanval op 4 oktober 2009, in Aalbeke bij Kortrijk, vielen drie zwaargewonden.

Rond het gebouw verzamelden zich vanmorgen bijna tweehonderd Hells Angels en Red Devils.

Rond 9.30 uur kwamen twee bussen met Red Devils en Hells Angels aan. De politie had op dat moment maar weinig manschappen paraat waardoor personeel uit naburige politiezones als versterking naar Kortrijk werden geroepen.

Even voor 13 uur werden twee gedetineerde verdachten langs de achterkant het gerechtsgebouw binnengebracht. Even leek het spannend te worden, maar de politie maakte met schilden en honden aan corridor vrij zodat de wagens het gerechtsgebouw konden binnenrijden.

Er waren zowel Hells Angels uit België als uit omringende landen.

Op maandag 20 februari wordt het proces voortgezet.

Hells Angels vs Outlaws: territoriumstrijd