Angels helemaal niet naar Den Ilp

Het verhaal in De Telegraaf van morgen dat het Amsterdamse chapter van de Hells Angels naar Den Ilp zou verhuizen is niet waar. Dat heeft een woordvoerder van de MC aan verschillende media laten weten. De Telegraaf schreef dat In het ‘pittoreske’ plaatsje Den Ilp, tussen Landsmeer en Purmerend, ‘paniek was uitgebroken’ over het gerucht dat het nieuwe clubhuis in het dorp zal worden gevestigd.

Concreet gesproken, zouden de Angels hun oog hebben laten vallen op het pand van de Ilper Houthandel. Tegenover de krant bevestigt een wethouder op de hoogte te zijn en dat de kwestie dinsdag in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landsmeer zal worden besproken.

Vorige week maakte de gemeente Amsterdam bekend dat Hells Angels 400.000 euro ontvangen van de gemeente Amsterdam als ze hetterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg dat zij in eigendom hebben verlaten. Op deze locatie komen huizen en bedrijven.

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam liet kort daarna weten dat hij een nieuw clubhuis absoluut niet in zijn stad wil hebben.

Maar het beoogde pand van de Ilper Houthandel ligt op een paar kilometer van Amsterdam en overigens niet ver van het huis van de in oktober gearresteerde Hells Angel Harry S. die momenteel in voorlopige hechtenis zit in het huis van bewaring van Heerhugowaard in verband met een afpersingszaak.

Het pand staat naast de galerie van één van de bruiden van de overleden kunstschilder Anton Heiboer.

Maar goed, allemaal niet waar dus.

 


View Larger Map