Hells Angels stoppen in Dresden

De Hells Angels heffen het chapter in de Duitse stad Dresden op. Dat heeft de woordvoerder van het chapter aan Duitse media gemeld. Waarschijnlijk wilde de motorclub een verbod van de deelstaat Saksen, waarin Dresden ligt. De Hells Angels heeft nog maar één chapter in Saksen, namelijk in Leipzig.

Hoewel de motorclub niet is verboden, heeft de deelstaat Saksen wel maatregelen genomen die het geweld van motorclubs moet voorkomen. Sinds juni mogen de Hells Angels niet meer in ‘colours’ over straat, wat wil zeggen dat ze geen motorjacks of andere kleding mogen dragen met logo’s van de Hells Angels.

De autoriteiten van de deelstaat wil niet zeggen of er plannen zijn om de Hells Angels te verbieden. Het zou niet de eerste keer zijn: vorige maand werd het Hells Angels chapter in Götingen verboden door de regering van Saksen. Ook zijn chapters van de motorclub Gremium MC en verschillende supportclubs verboden in Saksen.

In 2012 viel de politie meerdere keren binnen bij chapters van de Hells Angels in Saksen. Ook lopen meerdere onderzoeken tegen leden van de motorclub.