Weer Hells Angel doodgeschoten in VS

Zaterdagnacht is een lid van de Hells Angels doodgeschoten in San Jose, Californië, tijdens de begrafenis van Jeffrey “Jethro” Pettigrew, president van het Hells Angels chapter van San Jose. Steve Tausan werd na afloop van de begrafenis van Pettigrew onder vuur genomen en overleed later in een ziekenhuis. Er is nog geen verdachte aangehouden.

 

Pettigrew werd op 23 september doodgeschoten in een casino in Nevada tijdens een Harley-meeting. Voor die aanslag is een verdachte aangehouden, een lid van een MC waarmee de Hells Angels op vijandelijke voet staan, de Vagros.

Er waren bij de begrafenis van Pettigrew, die rond 13.00 lokale tijd plaatsvond, volgens de San Jose Mercury News zo’n 4000 mensen aanwezig en er was een enorme politiemacht op de been. Hoe er dan toch geschoten kon worden is voorwerp van onderzoek.

Een getuige zei tegen een lokale tv-zender: ‘Ik ben geschokt. Ik ken de Angels en andere MC’s al jaren en jaren. Ze hebben hun ethiek: je doet nooit iets tijdens een begrafenisplechtigheid. Dat maakt dit werkelijk abominabel.’

Slachtoffer Tausan (52) was een bondsman, wat wil zeggen dat hij voor justitie mensen die op borgtocht vrij zijn aan hun voorwaarden houdt en zonodig opspoort. Hij was een sergeant-at-arms bij het chapter van Santa Cruz. In de jaren tachtig was Tausan proferssioneel boxer in het middengewicht.

Tausan zou in 1997 een man hebben doodgeslagen in een stripclub. Hij stond daarvoor terecht maar een jury oordeelde dat hij in noodweer had gehandeld en hij kreeg vrijspraak.