Arnhemse Hells Angel vrijgelaten UPDATE

Op 16 decermber heeft het Gerechtshof in Arnhem opnieuw de voorlopige hechtenis van de 34-jarige verdachte bevolen.

De rechtbank in Utrecht heeft vorige week een verdachte Hells Angel op vrije voeten gesteld. De 34-jarige man zat vast in een afpersingsonderzoek. Het Openbaar Ministerie noemt deze beslissing ‘onbegrijpelijk’ en is gisteren in hoger beroep gegaan tegen deze invrijheidstelling. ‘Afpersing is een zeer ernstig misdrijf en in dit geval ook nog bijzonder heftig.’ In oktober is de verdachte in voorlopige hechtenis gesteld vanwege de geschokte rechtsorde. Er zijn toen drie Hells Angels opgepakt in verband met afpersing van een horeca-gelegenheid in Arnhem.

Een van de drie verdachten is een 37-jarige man uit Arnhem die mede-exploitant van de uitgaansgelegenheid is. De nu vrijgelaten man is een militair die als portier in de zaak werkte. De man is onderofficier en schietinstructeur bij de Koninklijke Landmacht. Onder bedreiging van een vuurwapen en fysiek geweld zou de ondernemer in september afstand hebben gedaan van zijn belangen bij de zaak.

De rechtbank Utrecht stelde de verdachte op vrije voeten vanwege persoonlijke omstandigheden.

Het Openbaar ministerie vindt het van belang dat bij de afpersing de Hells Angels zouden zijn gebruikt om deze voor te bereiden en uit te voeren.

In nauwe samenwerking met de Koninklijke Marechaussee hield de Nationale Recherche in oktober drie leden van de Hells Angels aan. Het drietal is vermoedelijk betrokken bij de afpersing van de exploitant van een uitgaansgelegenheid in Arnhem. 

Van de twee andere verdachten duurt de voorlopige hechtenis voort. De officier van justitie bij het landelijk parket heeft aan het gerechtshof Arnhem gevraagd de om beslissing van de rechtbank Utrecht te vernietigen.