Henk Baum werd gevolgd door Ford Fiesta (VIDEO)

De 51-jarige Henk Baum uit Nistelrode is vlak voor zijn dood gevolgd door een blauwe Ford Fiesta. Dat blijkt uit bewakingsbeelden. Baum vertrok op de fatale middag in zijn Porsche vanaf zijn autosloopbedrijf aan de Diezestraat in Oss. Hij werd gevolgd.

Blanke man

Inmiddels weet de politie dat de bestuurder van die Ford Fiesta al een paar uur voor de moord naar Henk op zoek is geweest. De bestuurder blijkt al om 12.00 ’s middags op het woonwagenkamp in Nistelrode te zijn geweest. Hij was daar op zoek naar Baum, maar die was op dat moment niet thuis. Daarna, tussen 13.00 en 14.30 is diezelfde bestuurder gezien bij de autobedrijven van Baum in Oss.

Hij is een blanke man van tussen de 20 en 25 jaar oud en hij droeg op die donderdag 22 maart een pet, een donkere jas en een blauwe spijkerbroek.

Oss

Op de beelden is te zien hoe de Porsche over de Graafsebaan in Oss rijdt. Vrij snel daarachter rijdt de blauwe Ford. Vlak erna wordt Henk Baum bij het ecoduct Maashorst  neergeschoten. Het lijkt erop dat de Ford meteen na de moord is doorgereden richting Schaijk. Om 14.50 wordt de auto daar gefilmd als deze vanaf de Rijksweg de Zeelandsedreef  inrijdt.

Hulp

In het bosgebied aan het Nabbegat, in het buitengebied van het plaatsje Zeeland, is de auto achtergelaten. Dat is zo’n 8 kilometer van de plek waar Henk Baum werd vermoord. De politie houdt er rekening mee dat de bestuurder van de Ford hulp heeft gehad. Hij zou lopend gevlucht kunnen zijn vanaf het Nabbegat maar dat lijkt niet erg waarschijnlijk.

De politie denkt dat hij misschien door iemand is opgehaald of op een andere manier is weggekomen. Daarom wil ze graag met getuigen – en in het bijzonder twee fietsers die daar hebben gereden – in contact komen omdat zij daar misschien wel iets opvallends hebben gezien.

Bekende

Baum was autosloper en een bekende  van de politie. Hij woonde al jaren met een aantal familieleden op een woonwagenkamp aan het Loosven in Nistelrode. Hij werkte in Oss, bij zijn twee bedrijven: Baum Auto’s en autosloperij Baum.