Henk F. belde twee keer…

Henk F. die gisteren 18 jaar hoorde eisen wegens doodslag op Andrea Luten belde als dader vóór zijn aanhouding met de moeder van Andrea Luten om zijn excuus aan te bieden. Hij belde ook met de politie om te zeggen dat de toen aangehouden Richard Kelly niet de dader was. Maar hij kon het niet opbrengen zijn naam te noemen. Op de site van de Misdaadjournalist staat een letterlijk verslag van de zitting over Henk F. gisteren bij de rechtbank in Assen. Opvallend genoeg zitten de anonieme telefoontjes niet in het dossier van ’26 verhuisdozen’ vol.

Misdaadjournalist noemt het ‘onvoorstelbaar’ dat Henk F. jarenlang de dans kon ontspringen, en zelfs helemaal niet in het dossier voorkwam. Terwijl toch meer dan tweeduizend mensen uit de omgeving zijn ondervraagd. En dat terwijl hij de hele middag aan het fietsen was geweest en zeker één getuige die hem niet kende hem heeft gezien en een andere getuige – een kennis – hem tegenkwam op de terugweg.

Ook zijn vrouw had geen argwaan terwijl zijn kleren nogal vies waren. Hij zei dat het kwam doordat hij met zijn fiets over de kop was geslagen.

Een getuige vertelde over een auto die hij in de buurt van de plaats delict had gezien.

Op 50 meter afstand van Henk F. en Andrea Luten was een automobilist gaan plassen, vertelde F. gisteren. Andrea had op dat moment orale seks met hem.

Of deze automobilist is gevonden is niet gebleken, schrijft de Misdaadjournalist.

Hier het verslag van de zitting door de Misdaadjournalist