Henk Kuipers terug naar gewoon regime

Voormalig No Surrender-voorman Henk Kuipers (53) zal vrijdag weer in een normaal regime in een huis van bewaring worden geplaatst. Vorige week was Kuipers overgebracht naar een zwaar beveiligde afdeling van de penitentiaire inrichting in Vught.

Niets gebleken

Dat was omdat er volgens Justitie een anonieme tip was binnengekomen dat er plannen waren Kuipers te bevrijden. Advocaat Roy van der Wal: ‘Donderdagochtend zijn per direct de opgelegde orde- en toezichthoudende maatregelen opgeheven. Van enige bevestiging van de vermeende uitbraakplannen is helemaal niets gebleken.’

Nieuwe verblijfplaats

Kuipers is nu nog op de afdeling BPG (Beheersproblematische Gedetineerden) in Vught. Hij verbleef voordien in de gevangenis in Leeuwarden. Vrijdagochtend wordt bekend wat de nieuwe verblijfplaats van Kuipers gaat worden.

Maandag is er bij de rechtbank in Groningen een niet inhoudelijke zitting in zijn zaak. Kuipers zit sinds december vorig jaar vast op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte.

Zie de voorgaande berichten over Kuipers:

Henk Kuipers wel naar Vught, niet naar EBI (UPDATE)

Henk Kuipers overgeplaatst naar EBI in Vught

Henk Kuipers blijft vast zitten

No Surrender distantieert zich van Henk Kuipers

Veertig leden No Surrender stappen eruit