Henk Rommy: voor onbepaalde tijd in transit

‘Alweer heb ik een tijd niets voor Crimesite kunnen schrijven. Ik ben op 21 december naar MDC Brooklyn, New York, overgebracht. Dit is een soort “transit” instelling. Ik zit te wachten op de volgende overplaatsing maar heb nog geen idee waar ze me naartoe gaan brengen. En ook niet wanneer dit zal gaan gebeuren. Door de overplaatsing net voor de feestdagen ben ik ook post misgelopen.’ Door Henk Rommy.

‘Ik weet van bepaalde mensen dat ze me kerstpost hebben gestuurd. Nooit gezien natuurlijk! Ze hebben de post ook niet nagestuurd en hierdoor heb ik mensen dus ook niet kunnen beantwoorden.

De dag dat ik uit Fort Dix vertrok kwam ik tot de ontdekking dat 90% van al mijn spullen waren gestolen en ik weet bijna zeker dat het gebeurd is met medeweten van bepaalde personeelsleden.

Zo denk ik ook dat Counselor Silver veel meer weet. Mijn celgenoot in de SHU (isolatieafdeling) was getuige van wat hij tegen me zei. Het is toch te gek voor woorden dat bijna alles is gestolen en dat je er bijna niets aan kunt doen. Ik heb inmiddels een ’tort claim’ ingediend maar het duurt minstens 6 maanden voor ik hier iets over terughoor. Zo werkt dat hier.

Op deze afdeling hier kan ik heel weinig en ik weet totaal niet waar ik aan toe ben. Niemand vertelt me iets over mijn overplaatsing. Ik kan hier ook niet tekenen of schilderen, wat ik dus heel graag doe.

Ik heb hier gelukkig wel beter contact met de buitenwereld dan tijdens mijn tijd in de SHU. Ik sprak mijn nieuwe Amerikaanse advocaat Joseph DiBenedetto en hij gaat samen met mijn Nederlandse advocaat Mark Teurlings deze maand mijn beroep indienen tegen mijn afgewezen Motion Rule 33 (een verzoek voor een nieuw proces).

Dan is het maar weer afwachten wat de rechter zal doen.? Ik vermoed dat er trouwens ook wel eens bepaalde dingen uit mijn zaak naar boven zouden kunnen komen via WikiLeaks. Als iemand iets heeft gevonden over mijn zaak mag dat worden gemaild naar Teurlings.
Ik laat het even hierbij en wens iedereen nog een voorspoedig 2011.’

Groetjes uit Amerika,

Henk Orlando Rommy

# 57271-054

MDC BROOKLYN ?METROPOLITAN DETENTION CENTER

P.O. BOX 329002?BROOKLYN, NY  11232

U.S.A.

Lees meer van Henk Rommy.