Wietkwekerijen geruimd Bergen op Zoom

De politie Midden- en West Brabant heeft woensdag een zogenoemde ‘wietruimdag’ in de gemeente Bergen op Zoom gehouden en op een aantal adressen wiet geruimd. In totaal zijn er ongeveer 1500 planten ontdekt en het materiaal dat nodig is voor de productie van wiet. In totaal zijn zeker twee verdachten aangehouden.

 

Een aantal adressen in de gemeente Bergen op Zoom werden door de politie bezocht omdat er een vermoeden was van het kweken van wiet. In een loods in Bergen op Zoom werd een inwerking zijnde wietkwekerij met 1132 wietplanten aangetroffen. Ook bleek daar de elektriciteit illegaal, buiten de meter, te worden onttrokken. In de loods werd bovendien een gestolen auto aangetroffen. Hier is een verdachte aangehouden.

 

In een woning in Halsteren werd een in werking zijnde wietkwekerij met 155 oogstrijpe wietplanten aangetroffen. Ook daar werd een aanhouding verricht. 

Tenslotte werden in een woning aan Anemoonstraat in Bergen op Zoom in totaal 136 bijna oogstrijpe wietplanten aangetroffen. Ook hier was tevens sprake van fraude aan de elektriciteitsmeter. De politie heeft alle planten en materiaal vernietigd.