Heroine met NL-connectie

In Istanbul zijn vorige week een tweetal personen aangehouden in een heroïne-zaak die verband houdt met Nederland. In een Porsche Cayenne werd in een speciaal geprepareerde kofferbak ruim 77 kilo heroïne in beslag genomen en bovendien 160.670 euro en een flink bedrag aan Turkse lira’s. Volgens de Turkse narcoticapolitie maakten de twee verdachten – Faruk B. en Sami Ç. – deel uit van een organisatie die verschillende drugstransporten naar West-Europa heeft uitgevoerd.

De heroïne werd in Turkije ingevoerd vanuit Iran en ging vervolgens op weg naar Nederland. Een andere verdachte is voortvluchtig en zou mogelijk in Dubai verblijven.

Een Turkse bron zegt tegen Crimesite dat deze zaak te maken heeft met de 325 kilo heroïne die vorige maand in een loods in Rotterdam is gevonden. De man die door de Turkse autoriteiten wordt gezocht zou een nauw zakelijk contact zijn van Sami Ç.  

De laatste maanden worden in Turkije bijna dagelijks grote partijen heroïne gepakt. In West-Europa is de prijs van die drug op dit moment hoog.