Heroïne met afbeelding president Trump

In Hernando in de Amerikaanse staat Florida is een lading heroïne gevonden met daarop de afbeeldingen van drugsbazen Joaquín ‘El Chapo’ Guzman en Pablo Escobar én de Amerikaanse president Donald Trump. Een 47-jarige man is aangehouden.

De vangst van anderhalve kilo kan de man een gevangenisstraf van vijftien tot 25 jaar opleveren. De man was al twaalf keer eerder veroordeeld voor verschillende delicten en werd nu in de gaten gehouden. Bij een controle vond de politie cocaïne in zijn auto. Op een andere plek vond de politie de vijfduizend doses heroïne. De vondst heeft een straatwaarde van 50.000 tot 100.000 dollar.

Envelopje in White House

Volgens aanklager Pam Bondi in deze zaak heeft de man een “grote fout begaan” door een afbeelding van Trump op de drugs te plaatsen. In Trumpiaanse stijl verklaart ze waarom: ‘Omdat de president een groot voorstander ervan is om deze troep van de straat te halen. Kan je dit geloven? Grote fout.’ De aanklager zegt dat Trump een envelop met de heroïne krijgt om in de Oval Office te leggen, zodat het hem herinnert aan “de goede dingen waarmee hij bezig is”. Of de afbeelding een grap is of een politieke boodschap is onbekend.