Heroïne en 750.000 bij Vlaardings autobedrijf

Na twee aanhoudingen in Rotterdam-Zuid in verband met enkele kilo’s heroïne, vond de politie het afgelopen weekeinde bijna 750.000 euro bij een autobedrijf in Vlaardingen. Twee verdachten, een 37-jarige Vlaardinger en een 19-jarige Rotterdammer, hadden bij hun aanhouding 5 kilo heroïne en 4 kilo versnijdingsmiddelen bij zich.

Kijkje

De politie zag op vrijdagmiddag dat de Vlaardinger de Rotterdammer oppikte met een auto, en hem even later op bijna dezelfde plaats weer afzette. Toen hij werd afgezet had hij twee tassen bij zich. De politie besloot een kijkje te nemen en ontdekte in de tassen de heroïne en versnijdingsmiddelen. De twee mannen werden gearresteerd.

Contanten

De recherche ging daarna aan de slag met een onderzoek. Dat leidde zaterdag tot een doorzoeking bij een autobedrijf in Vlaardingen. In een afgesloten ruimte vond de politie een geldtelmachine en verschillende tassen met daarin bijna 7,5 ton in contanten. Het geld is in beslag genomen op verdenking van witwassen. De verdachten zijn woensdag voorgeleid door de rechter commissaris en zitten voorlopig vast. Politie en justitie zetten het onderzoek voort.