Heroïne in brandblussers

De politie heeft een internationale bende opgerold die heroïne vanuit Turkije, via Duitsland en Oostenrijk, naar Nederland smokkelde. De verdovende middelen waren verborgen in geprepareerde brandblussers. Woensdag jl. zijn er in Nederland drie aanhoudingen verricht. Ook werden er kilo’s heroïne, cash en henneptoppen gevonden. 

Het onderzoek naar de bende liep vanaf december 2016 en werd uitgevoerd door de Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse politie. In die maand werd er in Keulen zestien kilo heroïne gevonden.

Turkse vrachtwagen

In september van dit jaar werden in een Turkse vrachtwagen vijf brandblussers met totaal achttien kilo heroïne ontdekt. De 32-jarige vrachtwagenchauffeur werd aangehouden. Na de arrestatie van de drie verdachten in Nederland werden er vijf woningen en bedrijven doorzocht. Daarbij werden tien kilo heroïne, vijf kilo henneptoppen, een groot aantal goederen voor de verwerking en verpakking van harddrugs, edelmetalen en ruim 100.000 euro aan contant geld aangetroffen.

De rechercheurs vermoeden dat de bende dit jaar ruim honderd kilo heroïne van Turkije naar Nederland en Duitsland heeft gesmokkeld.

Over de identiteit van de arrestanten heeft de politie geen mededelingen gedaan.