Huis Hells Angel doorzocht

De Berlijnse Hells Angel André Sommer (47), die dit weekend enige schoten in zijn bovenlichaam kreeg, ligt in coma, aldus de politie in Berlijn. Naar de dader wordt nog gezocht. De politie vraagt getuigen zich te melden. De politie heeft in de nacht van zondag op maandag direct de woning van Sommer en zijn café doorzocht, over wat daar is aangetroffen heeft de politie geen mededeling gedaan. 

Volgens Duitse media zou er naar Sommer politieonderzoek gaande zijn.

De Nomads-president werd bij de achteringang van zijn café rond 03.00 maandagochtend beschoten door een hem bekend persoon, met mogelijk zes kogels. Een getuige hoorde de twee met elkaar spreken kort voor de schietpartij. De dader zou vanaf een motorfiets hebben gevuurd.

Maandag is in Alt-Bottrop, in Nordrhein-Westfalen, een 49-jarig lid van de Bandidos begraven die op 29 mei door onbekenden werd doodgeschoten. Zo’n 500 Bandidos uit heel Europa hadden zich daarvoor verzameld.

In Duitsland schrijven de media veel over spanningen die er zouden bestaan tussen Bandidos en Hells Angels. Maar er is geen enkele aanwijzing dat de dood van de Bandido met Hells Angels te maken zou hebben. De twee MC’s worden overigens momenteel allebei door de Duitse justitie belaagd met invallen en strafrechterlijke onderzoeken.