Heroïneklapper: politie zit te laag (UPDATE)

In een loods in Rotterdam is vannacht 325 kilo heroïne gevonden. Dat is een enorme hoeveelheid omdat heroïne doorgaans wordt verplaatst in wat kleinere hoeveelheden. Een 31-jarige Rotterdammer die in de loods aanwezig was is aangehouden. Het onderzoek zou zijn begonnen op een tip van Europol. Vervolgens is een man in Den Haag in de gaten gehouden, die een observatieteam van de politie naar de loods leidde.

In de loods vond de politie honderden pakketten heroïne tussen de opgeslagen frietsaus. Het is nog niet duidelijk via de lading verzonden had en voor de lading uiteindelijk was bestemd.

De gang van zaken in het onderzoek is zeer opmerkelijk. Om degenen in te rekenen voor wie de lading bestemd was had de politie kunnen wachten bij de loods om te zien wie de drugs kwam ophalen, dat is niet gebeurd, de vraag is waarom niet. Het lijkt uitgesloten dat de 31-jarige Rotterdammer de eigenaar van deze partij is.

De afgelopen maanden was er een grote schaarste van heroïne in Nederland. De politie schat de straatwaarde op ongeveer tien miljoen euro, maar volgens een door Crimesite geraadpleegde bron ligt de marktprijs nu zelfs op 35.000 euro voor een kilo. De waarde van de partij ligt daarmee zeker op 11,5 miljoen euro.

De meeste heroïne komt via Turkije naar Nederland, een deel gaat door naar Groot-Britannië.