Herzieningsverzoek Louwes in maart

De advocaat van Ernst Louwes dient waarschijnlijk in maart volgend jaar een herzieningsverzoek in bij de Hoge Raad op grond van nieuw Amerikaans dna-onderzoek. Ernst Louwes is verooordeeld in de Deventer moordzaak, maar inmiddels op vrije voeten. Knoops maakte dat bekend tijdens een persconferentie in Nieuwspoort, op dezelfde dag dat er een nieuw boek verschijnt over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg op 23 september 1999.

Wittenberg is op die dag rond 20.36 uur in haar woning in Deventer gewurgd en doodgestoken. Louwes was haar fiscalist en executeur-testamentair. Hij heeft na zijn veroordeling van twaalf jaar cel inmiddels zijn straf uitgezeten.

Het dna-bewijs tegen Louwes is volgens Derksen ook gebaseerd op een ‘leugen’ van het Nederlands Forensisch Instituut. Er zou veel minder dna-materiaal zijn gevonden dan is verteld.

De zaak tegen Louwes is met veel discussie omgeven geweest. Er zijn verschillende vooraanstaande journalisten, zoals Peter de Vries, die hebben geconcludeerd dat Louwes juist wel schuldig is.