‘Het is een broodje aap-verhaal’

De VVD-politica Kathalijne de Kruif uit Maarssen die al drie weken in voorlopige hechtenis zit zegt onschuldig te zijn. Tegenover De Telegraaf laat ze via haar advocaat weten overtuigd te zijn van haar onschuld. Ze noemt de verdenkingen van Openbaar Ministerie ’een broodje aap-verhaal’.

Raadkamer

De Kruif wordt nog verdacht van witwassen in verband met wiethandel en valsheid in geschrifte. ‘Ik heb er niets mee te maken’ laat ze via haar advocaat weten. De raadkamer in Utrecht bepaalde donderdag dat de Maarssense volgende week donderdag op vrije voeten wordt gesteld.

Onschuld

‘We kunnen op meerdere punten haar onschuld aantonen en hebben dat ook gedaan. Daarom laten ze haar gaan. Waarom ze haar vrijdag niet laten gaan, maar pas volgende week, begrijpen wij ook niet’, zegt haar raadsman John Peters.

Burgemeestersbenoeming

Het Openbaar Ministerie ziet wel voldoende bewijs om de vrouw vast te zetten. Samen met zes andere verdachten zou ze betrokken zijn bij grootschalige wietteelt en witwassen. Bovendien zou uit een afgeluisterd telefoongesprek zijn komen vast te staan dat ze geheime informatie over een burgemeestersbenoeming lekte naar partijgenoot Piet Ploeg, die voorzitter is van de Stichting Vliegramp MH17. Ploeg heeft zijn functie tijdelijk neergelegd.

Zie eerder bericht:

VVD-politica verdachte in wietzaak