Het overlijdensgeval in de Sprinkhaan-zaak

De drugszaak waarin de 49-jarige Arnoud H. uit Oosterbeek, die ervan wordt verdacht twee mannen op de Vinkeveense plassen te hebben doodgevaren, in 2012 in veroordeeld was stond in relatie met een mysterieus overlijdensgeval. Arnoud H. kwam in die treurige geschiedenis overigens niet voor. Eén van zijn medeverdachten in die zaak was het slachtoffer. 

Snelweg

Het ging om Mohamed Harrak Gharrafi (38) een Arnhemmer, en net als de meeste verdachten in de zaak van Marokkaanse komaf. Harrak Gharrafi kreeg in januari 2010 op een snelweg bij Meknes in Marokko een eenzijdig verkeersongeluk. Hij zelf kwam daarbij om het leven maar zijn vrienden overleefden de crash, ze waren helemaal niet gewond. De Nederlandse familie van het slachtoffer vermoedde dat medeverdachten in de drugszaak een rol speelden bij het overlijden van Harrak Gharrafi. Dat valt te lezen in het boek Cold Cases dat in 2012 uitkwam.

Geen afscheid

Na de crash kreeg de familie geen tijd om afscheid te nemen van het lichaam. Onbekenden helpen bij een razendsnelle begrafenis. Nog steeds is het lichaam niet officiëel geïdentifceerd als dat van Mohamed Harrak Gharrafi. Wel is inmiddels duidelijk dat de door de medepassagiers beweerde verwonding aan de borst niet terug te vinden is. Hij is door een wond aan zijn achterhoofd overleden. Zijn familie heeft vergeefs geprobeerd de zaak tot klaarheid te brengen.

Lees meer in Cold Cases.