Het “geheim” van Megaupload

De vriendin van de Nederlander Bram van der K., die verdachte is van de Amerikaanse autoriteiten in verband met copyrightschending door de website Megaupload, heeft de publiciteit gezocht. Volgens De Telegraaf heeft de ‘sexy’ Asia Agcaoili een boodschap. Megaupload was bezig met een plan voor een service waarbij artiesten zelf hun muziek konden aanbieden.

Met dit systeem – Megabox geheten – zou de platenindustrie een flink stuk brood uit de mond gestoten worden. Volgens Agcaoili was dat de waren reden van het platleggen van Megaupload door de FBI. Volgens internetexperts was MegaUpload groot genoeg om een ommekeer in de film- en muziekbranche teweeg te brengen en op zich te nemen, aldus de krant.

‘Iedere internetgebruiker, iedereen op aarde moet dit weten. Verspreid dit artikel. Alsjeblieft, help ons!’, roept Asia in een column.

De 28-jarige Filipijnse is zeer bekend in Oost-Azië. Volgens de verslaggevers van De Telegraaf is ze ‘verscheurd door verdriet na de arrestatie van haar man’, Bram van der K. uit Zwolle, die vorige week op vrije voeten werd gesteld na betaling van een borgsom.

Asia Agcaioli is bekend van tv-bekendheid een begrip in het Verre Oosten. Ze presenteerde de Filipijnse versie van Big Brother, werd sekscolumniste van het blad FHM en was radio-dj en actrice. In een reality-show werd ze voorzien van borstimplantaten.

In april 2009 beviel ze in het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis van een zoontje, van haar grote liefde Bram van der K., met wie ze een jaar geleden uit Amsterdam verhuisde naar Nieuw-Zeeland.

Van der K. staat op de nominatie uitgeleverd te worden naar de Verenigde Staten waar hij een fikse celstraf riskeert.

Alle berichten over Megaupload.