Het repertoire van de familie Saunders

De aanhouding vandaag van Ben en Jamie Saunders in Hoorn, is het zoveelste incident in een lange reeks die de artiestenfamilie op zijn naam heeft. Geweldpleging behoort inmiddels ook tot het vaste repertoire van de zingende broers. Een overzicht.


Door Vincent Verweij

Ben Saunders werd vandaag aangehouden nadat hij een verkeersregelaar bij het bevrijdingsfestival in Hoorn had geslagen. Ook zijn broer Jamie werd ingerekend door de politie. De twee mishandelden de verkeersregelaar volgens getuigen na een woordenwisseling met vader Saunders. Ben Saunders, die onlangs bekend maakte dat hij prospect werd van motorclub Satudarah (onderste foto), won in 2010 de eerste editie van The Voice of Holland.

Jamie

Voor broer Jamie was het de zoveelste aanhouding in de afgelopen jaren. Hij moest sinds 2012 drie keer voorkomen bij de rechtbank wegens (zware) mishandeling. Ook werd hij vervolgd voor het besturen van een auto met ongeldig rijbewijs.

Dean

De derde broer, Dean Saunders werd vervolgd wegens mishandeling van zijn vriendin, in maart vorig jaar. Hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur, een boete van 400 euro en hij moest verplicht therapie volgen. Eind augustus 2014 werd hij alweer opgepakt wegens verdenking van het in brand steken van de auto van zijn ex-vriendin. Dean zei er destijds over tegen RTL: ‘We zijn geen lieverdjes, maar niet crimineel. Ik doe geen drugs, ik drink niet, ik houd van kickboksen. Als ik een klap krijg, dan sla ik terug. Wij zijn niet politiek correct, wij zijn normale jongens uit een normaal gezin.’

Focus

De laatste keer dat de familie Saunders muzikaal succes had was in 2012. Toen haalde Ben’s single ‘Focus on Love’ de 33ste plaats in de top 40. Sindsdien ligt de focus voornamelijk op geweld.