‘Het spookte in de polder’ (VIDEO)

De toedracht rond de moord op de twee mannen die donderdag in de polder tussen Hooge Zwaluwe en Drimmelen werden gevonden is nog een raadsel. BN De Stem schrijft dat het volgens buurtbewoners ‘spookte’ in polder de Hooge Zwaluwe.

Restauratie

Het een vakantiehuisje was in april van dit jaar weer open na een flinke restauratie. Het is een voormalig polderwachtershuisje. Het wordt eens in de zoveel dagen verhuurd aan klanten, zo melden boeren die in de buurt van het pand wonen. ‘Het spookt ’s nachts in de polder’, vertelde een boer in gesprek met BN DeStem en Omroep Brabant. Er zou de afgelopen tijd veel activiteit zijn geweest, maar wat precies blijft onhelder.

25 doden

Of huurders van het vakantiehuisje de slachtoffers zijn en of de lichamen in de woning zijn gevonden, of net erbuiten, is nog altijd de vraag. De politie deed ook vrijdagochtend nog op grote schaal onderzoek aan de Hamseweg. De woning was sinds de jaren negentig in verval en begon het te verpauperen tot een in de buurt bekend bekende ondernemer het in 2012 overnam en de boel opknapte. De eigenaar van het vakantiehuisje wilde vrijdagochtend geen commentaar geven.

Vrijdagochtend zijn de lichamen overgebracht naar een mortuarium waar sectie zal worden verricht. Het aantal geweldsdoden in Brabant is groot dit jaar: 25, een record.