Het stemgeluid van Peter la S.

Er is een geluidsfragment opgedoken van een privé-gesprek tussen kroongetuige Peter la S. en liquidatieverdachte Jesse R. De opnames zouden afkomstig zijn van de laptop van Jesse R. die verdachte is in het grote liquidatieproces Passage. La S. en R. waren begin van de jaren nul goede vrienden en werkten veel samen. Nu is La S. kroongetuige tegen R. die hij beticht van het plegen en beramen van verschillende moorden. De opname is afkomstig van de website Camilleri. Na een sommatie van de advocaat van La S. is de opname overigens van die site verwijderd.

 

Volgens Camilleri zouden de opnames ‘incriminerend’ zijn voor de kroongetuige en juist ‘ontlastend’ voor de verdachte R. De opnames zouden heimelijk zijn gemaakt door Jesse R. tijdens gesprekken die hij voerde met Peter La S.

Jesse R. was op de hoogte van het feit dat Peter La S. met de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid van de politie) sprak. Dat zou de reden kunnen zijn dat hij belastend materiaal tegen Peter la S. wilde verzamelen.

Overigens is het fragment zelf weinig zeggend en is niet duidelijk waarover de twee spreken. Wel is duidelijk dat de twee stemmen die te horen zijn van La S. en Jesse R. zijn. De website Camilleri publiceerde eerder een privé-video van Jesse Remmers op een boot naar Marokko, die authentiek bleek te zijn.

Overigens is de computer van Jesse R. al bij een huiszoeking in 2007 in beslag genomen, zo blijkt uit het Passage-onderzoeksdossier. Daarop werden ondermeer codewoorden aangetroffen voor versluierde communicatie. Maar van deze geluidsbestanden wordt in het dossier geen melding gemaakt. Het is dus maar zeer de vraag of ze op de inbeslaggenomen computer stonden.

{youtube}0Pswqs0mhEY{/youtube}

Lees verder Bondtehond.