Hevige schietpartij in Rotterdam

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden in verband met een schietpartij aan de Cronesteinstraat in Rotterdam-Overschie. Bij het incident raakte voorzover nu bekend niemand gewond. Wel raakte meerdere auto’s beschadigd.

(beeld twitter)

Kogelinslagen

Er is een uitgebreid recherche- en sporenonderzoek gestart. Rond 03.20 kwamen diverse meldingen bij de meldkamer binnen dat er in de Cronesteinstraat werd geschoten. Meerdere politie-eenheden kwamen uit in de betreffende straat. Daar aangekomen zagen agenten een auto met verschillende kogelinslagen. Ze spraken getuigen die iemand hadden zien wegrennen in de richting van een nabij gelegen park. Een politiehelikopter werd ingezet om mee te zoeken naar deze verdachte.

Park

Agenten stelden zich strategisch op om zo te voorkomen dat hij en eventuele anderen konden ontkomen. Al snel zag de helikopterbemanning een man die zich het park verstopt had. Politieagenten wisten hem op aangeven van de bemanning in het vizier te krijgen. Toen zij hem benaderden en aanriepen, zette hij het op een lopen. De man gaf ook geen gehoor aan verdere waarschuwingen van de politie, waarna de agenten op de man hebben geschoten. Hierna gaf de man zich alsnog over en overmeesterden de agenten hem. In de nabijheid van de 29-jarige Portugees lag een automatisch vuurwapen. De man zit vast.

Twee mannen in een auto

Tijdens het onderzoek dat in de omgeving werd gedaan, werd een auto staande gehouden. De twee inzittenden zijn mogelijk bij het incident betrokken en dus ook aangehouden. Het gaat om twee 22-jarige Rotterdammers. Dit eerste onderzoek lijkt uit te wijzen dat er tientallen keren geschoten is in de straat, waarbij meerdere auto’s zijn geraakt. Ook is een kogelinslag in een raam van een woning gevonden.

Het aantal meldingen van incidenten met wapens in Rotterdam-Rijnmond steeg van 298 in 2013 naar 356 in 2014. Er waren het afgelopen jaar meerdere dodelijke schietpartijen waar zware criminaliteit achter schuilgaat, met name drugscriminaliteit, aldus de politie.