‘Hidir K. heeft veel van horen zeggen’

De getuige Hidir K. die het Openbaar Ministerie tegen Willem Holleeder en Dino Soerel in wil zetten heeft het vooral ‘van horen zeggen’. Dat zou blijken uit zijn verklaringen die Vrij Nederland heeft ingezien.

Fock hem

Na de liquidatie van Willem Endstra op 17 mei 2004 kreeg Hidir K. de opdracht om De Telegraaf te halen bij een krantenboer. Collega-criminelen wilden weten wat er over de moord op Endstra in stond. Toen ze de krant opensloegen had HidirK.  gewezen naar de foto van Holleeder en gezegd: ‘Dat is de grote man.’ Maar K. vertelde jaren later aan de recherche dat zij maat Murat K. had gesnauwd: ‘Fock hem.’  En over Dino Soerel had gezegd: ‘Hij is onze chef.’ De recherche vroeg: ‘Dat zei Murat?’ Hidir zei: ‘Ja. Snap je? En dan vul ik al voor mezelf in.’ Eigen wetenschap heeft K. dus kennelijk niet.

BMW

De bronnen van K. zijn Ali T. (van wie al eerder bekend was dat K. hem aanwijst als de man die Endstra doodschoot) en Pasja G. en Murat K.. Volgens Hidir K. hebben de daders tussen de ‘200.000 en 250.000 euro’ voor de moord gekregen en zijn twee van hen zijn uitbetaald in een auto, ‘een BMW 3 cabriolet’. K. spreekt ook over de ‘Van Woustraat’ een adres van waaruit personen orders gaven en ontvingen.

Zie ook:

Verklaring Hidir K. toch niet openbaar

‘Hidir K. verre van betrouwbaar’

Nieuwe getuige tegen Holleeder (VIDEO)

Vragen over de Endstra-getuige