Hield politie meer info achter?

In het onderzoek naar de verdwenen broertjes Julian en Ruben zou de politie nog meer informatie hebben achtergehouden, schrijft De Telegraaf. Ook bij een restaurant in Leersum gemaakte beelden van de auto van de vader zijn dagenlang door de politie achtergehouden. Ze werden dinsdag getoond in Opsporing Verzocht. De eigenaar van een Leersums restaurant zei dat agenten de opnamen uit zijn bewakingscamera’s vorige week al ophaalden.

De politie zegt dat de beelden niet eerder werden vrijgegeven omdat die door specialisten moesten worden bewerkt. Maar: 'Dat is helemaal niet waar', aldus de restauranteigenaar. 'Ik ken de kwaliteit van de opnamen, ik heb Opsporing Verzocht gezien. Er is niets aan veranderd.'

Opsporing Verzocht toonde de beelden met een specifieke oproep aan een automobilist die achter de Hyundai Getz van de vader, Jeroen Denis uit Vleuten, aanreed. Deze getuige kan volgens een politiezegsman 'heel erg belangrijk' zijn.

De familie geeft de politie 'mondjesmaat' informatie over details van de reis van de vader. Niet duidelijk is welke weekendtassen of speelgoed de broertjes bij zich hadden en wat daarvan in de auto is teruggevonden en wat er zoek is. 'We krijgen dat niet helder vanwege de toestand waarin de familieleden verkeren. Zij geven ons mondjesmaat informatie', zei de politie tegen De Telegraaf.

De komende dagen wordt er opnieuw gezocht in het bosgebied tussen Rhenen en Doorn door mariniers.