OM: Donald G. niets te maken met moord Hillis

{jcomments on}Donald G. is op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie ziet geen aanwijzingen dat G. betrokken is bij de moord op Stanley Hillis. Agenten arresteerden G. toen deze arriveerde op de plaats delict kort nadat H. was doodgeschoten. Hij zou die ochtend op de bewuste parkeerplaats een afspraak met Hillis hebben gehad.

De politie heeft in de moordzaak van Stanley Hillis tot donderdagmiddag tien tips binnengekregen. De tips worden nu onderzocht op bruikbaarheid, aldus een politiewoordvoerder.

Het is mogelijk dat de daders wisten van de afspraak van G. met Hillis en daar misbruik van maakten. Het kan ook zijn dat er sprake is van toeval.

Donald G. staat in de warme belangstelling van de Amsterdamse recherche. Enige jaren geleden liep onder meer het zogenoemde Rijn-onderzoek tegen G.

G. komt ook voor in een zeer groot onderzoek waar de Zandvoortse kroongetuige Remko van L. een rol in zou gaan spelen. Het is onbekend in hoeverre Van L. verklaringen heeft afgelegd. 

De laatste jaren zou G. volgens Het Parool in nauw contact heben gestaan met Hell’s Angel Harrie S. Maar hij zou zaken hebben gedaan met Stanley Hillis.

G. was al verdachte in het onderzoek van het IRT dat na de dood van Klaas Bruinsma op gang kwam. Hij werd gerekend tot de groep rond Mink K.

Dat zakelijke contact zou heel goed verwaterd kunnen zijn doordat K. van 1999 tot 2007 was gedetineerd.

G. staat ook wel bekend als “Wolf”.

Tijdens een zitting in het Van der Heiden-proces, waar Mink K. verdacht was van de voordeurbom-moord in Alkmaar vroeg de voorzitter of Donald G. Wolf is.

Mink K. zei toen: ‘Ik heb ooit een hotelkamer gedeeld met G. Midden in de nacht werd ik verstijfd van schrik wakker omdat Donald aan het huilen was als een wolf. De volgende morgen zei Donald: oja, deed ik het weer, ik weet het, dan ga ik huilen als een hond.’