Onder de neus van de politie

Stanley Marshall Hillis is op 21 februari 2010 in een afgelegen straat in Amsterdam-Oost doodgeschoten. Door de uitvoering en door de bijzondere omstandigheden is het één van meest bizarre onderwereldmoorden ooit. De moordenaars voelden zich zo zeker dat ze hem drie keer onder vuur namen, ze lasten pauzes in voor wisselen van magazijn en voor het keren van de auto. Politieobservanten zaten twee meter verwijderd van Hillis in een aanhangwagentje verscholen.

Verder is de vraag wie er op de hoogte was van de afspraak die Hillis daar had met de crimineel Donald G. En ook hoe de politie van die afgesproken locatie op de hoogte was.

Het is ongerijmd dat de politie, ondanks de talrijke aanwezigheid direct in de buurt en een helicopter in de lucht, de vluchtende moordenaars heeft kunnen laten gaan. In het boek Cold Cases staan alle ongerijmdheden nauwkeurig en gedetailleerd op een rijtje en wordt duidelijk dat het onderzoek naar de moord op Hillis veel informatie heeft opgeleverd die in evenzovele onderzoeken naar zware criminaliteit is terechtgekomen, maar dat het oplossen van de moord geen steek dichterbij is gekomen.

Het boek Cold Cases is te bestellen bij Crimesite.