Hinderlaag drugskartel: vijf agenten gedood

Vijf agenten van een Mexicaanse elite-eenheid van de politie zijn donderdagavond vermoord in het westen van Mexico. De agenten zijn waarschijnlijk opzettelijk in een hinderlaag gelokt door leden van drugskartel. De agenten waren aan het patrouilleren op een industriegebied, waarna ze onder vuur werden genomen met automatische wapens.

Er is uit zeker tien auto’s geschoten. Naast de agenten kwamen nog vijf mensen om het leven. Waarschijnlijk gaat het om twee omstanders en drie aanvallers. Daarnaast raakten acht agenten gewond, van wie één zwaar.

Schutters ontkomen

De schietpartij zou zijn begonnen toen de agenten, die in konvooi reden, een geparkeerde auto passeerden. Een man die in die auto zat, pakte een zwaar wapen en begon te schieten. Toen de politiemannen dekking zochten en terug vuurden, kwamen zeker tien auto’s aanrijden die ook het vuur openden.

De agenten wisten de aanvallers uiteindelijk terug te dringen. Er zijn zeven vuurwapens, vier fragmentatiegranaten en vijf auto’s in beslag genomen. De meeste schutters zijn ontkomen.

De agenten maken onderdeel uit van een elite-eenheid die vorig jaar door de Mexicaanse president is opgericht om het drugsgeweld te bestrijden. De eenheid is sinds de zomer actief.