Chris Kraijpoel gaat miljoenen declareren

De Soester ondernemer Chris Kraijpoel gaat op de Nederlandse staat een schadeclaim afvuren die in de miljoenen zal lopen. Kraijpoel is verdachte geweest van betrokkenheid bij de moord op de 45-jarige vastgoedhandelaar Peter Petersen (foto), op 3 maart 2009. Vastgoedhandelaar Kraijpoel is ongeveer een jaar geleden aangehouden en enkele dagen vastgezet. Zijn advocaat Marnix van der Werf zegt dat Kraijpoel ernstige schade heeft geleden doordat klanten, advocaten, taxateurs, makelaars en andere relaties enige tijd geen zaken meer met hem wilden doen.

 

 

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie bevestigd dat Kraijpoel geen verdachte meer is in de zaak-Petersen.

Volgens Van der Werf is Kraijpoel voor vele miljoenen aan omzet misgelopen door de arrestatie en de berichtgeving over de verdenking. 

Van der Werf: ‘Die schadeclaim gaat komen maar niet binnenkort. Want om te berekenen en te onderbouwen hoeveel die schade precies is geweest is nog tijd nodig.’ De advocaat denkt dat hij niet voor het einde van 2011 de claim in kan dienen.

Petersen was een goede vriend van vastgoed- en drugshandelaar Kees Houtman die in 2005 is doodgeschoten en door Willem Holleeder werd afgeperst.

Petersen werd waarschijnlijk ook onder druk gezet en mogelijk afgeperst maar heeft daarover niet willen spreken.

Kraijpoel verdachte-af Petersen-moord