Hoe Christopher Wolf werd vermoord

Vandaag is in het Duitse Bochum het proces begonnen tegen de 19-jarige Marcel Hesse (foto). Hij wordt er van verdacht begin maart van dit jaar zijn buurjongetje Jaden (9) en zijn kennis Christopher Wolf (22) om het leven te hebben gebracht. 

Tijdens de rechtszitting kwamen onder andere de details van de dood van Wolf ter sprake.

Hesse kwam op 6 maart omstreeks tien uur ’s avonds bij het huis van Christopher aan, die hij kende via internet. Daarvoor had Hesse al zijn buurjongetje Jaden met 52 messteken om het leven gebracht.

Smoesje

Hesse meldde zich met een smoesje bij Wolf dat hij geen verblijfplaats had waar hij kon slapen. Zijn familie zou in een andere Duitse deelstaat wonen. De volgende ochtend zag Wolf echter op Facebook dat Hesse werd gezocht voor de moord op Jaden. Hij wilde daarop dat Hesse naar de politie zou gaan en als hij dat niet zou doen, dan zou Wolf zelf de agenten bellen. Hesse deed daarop alsof hij zijn mobiel wilde pakken, in werkelijkheid greep hij een knipmes waarmee hij Wolf neerstak. Die wist zich te redden tot de voordeur. Hesse riep dat hij een ambulance zou bellen, maar in plaats daarvan wurgde hij met een broekriem de weerloze Wolf.

Geen nieuwe kleding

De 19-jarige Hesse kwam met een onzeker glimlachje vanochtend de rechtszaal binnen. Zijn advocaat verontschuldigde zich voor de slonzige kleding van zijn cliënt. Zijn familie wil hem geen nieuwe kleding brengen in de gevangenis. De moeders van beide slachtoffers waren ook aanwezig tijdens de zitting. De moeder van Jaden keek Hesse zonder zichtbare emotie aan, naar eigen zeggen ‘om hem geen genoegdoening te geven’. De moeder van Christopher Wolf droeg een ketting met daaraan een foto van haar zoon.

Voorafgaand aan de rechtszitting was er sprake van een kleine chaos, waardoor er een vertraging ontstond van een half uur. Alle aanwezigen moesten kopieën laten maken van hun identiteitsbewijzen. Ook werden ze uitgebreid gefouilleerd. De stiefvader van Jaden, die lid is van de Bandidos, kwam pas na veel vijven en zessen door de beveiliging.

De volgende zitting is 19 september.

Eerdere berichten:

Tiener doodt kind en schept op op Darknet

Verdachte kindermoordenaar gepakt

Motorclubs nemen afscheid vermoorde jongetje