Hoe criminogeen is Dikke Charles?

‘Dikke Charles’ Geerts is sinds 2007 niet meer aanwezig op de Amsterdamse Wallen. Zijn bezit aan onroerendgoed werd gekocht door de NV Stadsgoed en Geerts kreeg een dikke zak geld. Vervolgens werd Geerts, die vroeger in porno deed, door de Wet Bibob van de Wallen verdreven. Hoewel Geerts nooit veroordeeld is voor drugshandel deden wel allerlei verhalen over relaties met criminelen de ronde. Volgens Het Parool is Geerts nu ‘een nieuwe koers ingeslagen’: hij heeft geïnvesteerd in hotels. En daarmee is Geerts toch weer terug in het centrum en moet hij opnieuw door een Bibob-screening.

Geerts exploiteert via Old City Hotel Group bv (voorheen Nexelis bv) drie hotels: Hotel Luxer in de Warmoesstraat, Boutique Hotel View aan de Leidsekade en Boutique Hotel Kasteelen in de Frans van Mierisstraat.

Voor verschillende investeringen zoals de bar van Luxer in de Warmoesstraat moet er een nieuwe exploitatievergunning komen. Het is dus spannend voor Geerts of hij door de screening komt. De bibobscreening gebeurt op alle aan Old City Hotel Group geliëerde vernnootschappen.

Als de gemeente weer concludeert dat ‘ernstig gevaar’ bestaat van criminele witwasserij krijgt Geerts misschien geen vergunning.

Zie verder Het Parool en een groter verhaal in de papieren Parool.