Hoe geld te maken met drugs?

Het kabinet Rutte heeft er met de introductie van de wietpas alles aan gedaan om in Nederland de jeugd de kleinschalige wiethandel in te jagen; én de vorming van jeugdbendes te stimuleren. En nu is er ook een documentaire met adviezen van onder meer 50Cent en Eminem: How to Make Money Selling Drugs. De War on Drugs biedt namelijk ongekende mogelijkheden, zo leggen gangsta rappers en oud politiemensen uit. Wie het slim en medogenloos aanpakt kan gaan voor een miljoen per dag. Kijken dus.

De makers The Wire en Breaking Bad merken dat er bij het grote publiek een ongekende interesse is voor de ins en outs van de drugshandel. Vandaar deze documentaire. In de film adviseren ze jongeren op serieuze toon om de drugshandel in te gaan. Ook Susan Sarandon en Woody Harrelson doen mee. Er is geen alternatief, zeggen ze.

‘Kijk om je heen. Dit is de omgeving van post-industriëel Amerika. Werk is er niet meer. Alles wat overblijft is de drugshandel. En ze nemen daar mensen aan! Als enige bedrijfstak’, zegt de maker van The Wire.

Ene “Freeway” Rick Ross doet uit de doeken hoe hij de grootste dealer in Los Angeles werd in de jaren tachtig. In Los Angeles – zo bleek later – kocht hij onder meer coke, die de Amerikaanse inlichtingendienst CIA importeerde uit Midden-Amerika, van de CIA.

De DEA (Drug Enforcement Administration) is je grootste concurrent omdat die willen dat je alleen hún drugs gebruikt, is het devies.   

Check de trailer:

{youtube}AxRVhgbVN9o{/youtube}