Hoe miljardair Ronny Rosenbaum beroofd werd (VIDEO)

In februari kreeg Crimesite al een tip dat de flamboyante vastgoedmagnaat Ronny Rosenbaum (rechts op de foto) beroofd was van een peperduur Patek horloge bij het Apollo-hotel in Amsterdam, terwijl hij uit zijn Rolls Royce stapte. Vanavond werden beelden van de roof getoond in Opsporing Verzocht. Het programma noemde de naam van het slachtoffer overigens niet.

Vastgoed

Rosenbaum werd rijk met vastgoed en heeft een geschat vermogen van 1,5 miljard euro. Hij woont in België maar is regelmatig in Amsterdam te vinden. Woensdag 6 februari is een dag die hij niet snel zal vergeten. Hij rijdt dan met zijn Rolls door de slagboom van het Apollo hotel en stopt voor de ingang. Twee mannen rennen door de stromende regen naar de auto.

Patek

Als Rosenbaum uitstapt, springen de twee daders op hem en beroven hem van zijn Patek Philippe horloge ter waarde van meer dan honderdduizend euro. Het gaat om een rosé-gouden model 5980/1R. De politie is op zoek naar de daders en het horloge.

Handlanger

Op de bewakingsbeelden van het Apollo-hotel is naast de straatroof, ook de vluchtauto van de daders te zien: een zwarte Renault Clio. Een gedeelte van het kenteken bestaat vermoedelijk uit de letters HFS. Zoals te zien is op de beelden, hadden de daders een handlanger. Gedurende de straatroof bij het Apollo-hotel, keert deze derde persoon de auto, waardoor ze vervolgens snel weg konden komen.