Het drama van de familie Van L.

De wijze waarop Harry S. (foto) zijn geld heeft verdiend is volgens de papieren Panorama de kern van het huidige politieonderzoek naar S. en Donald G. c.s. Volgens het weekblad zal de voornaamste troef in het bewijs de Zandvoorter Remko van L. zijn, die vorig jaar met zijn gezin in een getuigenbeschermingsprogramma zou zijn ondergedoken. Hij zou zijn familie bepaald niet in gezegende omstandigheden hebben achtergelaten. 

 

 

Van L. investeerde geld van criminelen maar zou uiteindelijk zijn afgeperst door de groep van Harry S.

Serge van L. baatte jarenlang de Zandvoortse feestcafé Danzee uit maar die zaak is nu failliet. Panorama schrijft dat Remko van L. zich als vertrouwd boekhouder een half miljoen toeeigende. 

Toen Remko in de problemen kwam zou zijn broer Serge zijn leven hebben gered door zich persoonlijk aansprakelijk te stellen voor de criminele schuld van zijn broer. Volgens geruchten zou Serge nog steeds aan het betalen zijn. 

Dat terwijl Remko van L. hypotheken had genomen op de huizen van Serge en van hun ouders. Dat gebeurde vlak voor hij in de armen van justitie verdween en dus onder de ogen van justitie. Die huizen zijn inmiddels executoriaal verkocht.

Naast Serge zouden nog andere familieleden worden afgeperst. Tegen Panorama zegt een anonieme bron bij justitie te hopen dat de familie bereid zal zijn ook over deze afpersing te gaan praten. Bij de politie is men ervan overtuigd dat de familie te goeder trouw is maar desondanks waren ze niet bereid mee te werken aan het onderzoek tegen de groep afpersers.

Serge van L.: ‘Mijn ouders zijn volkomen vernield. Het ergste is dat ze hun kleinkinderen nooit meer te zien krijgen. Ze waren de feitelijk verzorgers van de kinderen. Af en toe mogen ze een paar minuten met hen telefoneren. Als mijn ouders vragen hoe het weer bij hun is dan wordt de lijn verbroken. Alsof ze zouden proberen te achterhalen waar ze zitten. Echt gestoord.’

‘Wat een land, de slechterikken worden in bescherming genomen en de goeden kunnen in de stront zakken.’

In de papieren Panorama deze week.