Beelden verdachten steekpartij taxi

Het rechercheteam dat een steekpartij van 18 november op een taxichauffeur in Hoek van Holland onderzoekt, heeft beelden vrijgegeven van twee verdachten. Op camerabeelden die het onderzoeksteam die zijn gemaakt met bewakingscamera’s in het centrum zijn een jonge man en een meisje te zien. Volgens de taxichauffeur die zwaargewond raakte zijn dit de twee die hem hebben belaagd.

Op zondagavond 18 november 2012 pikte de 21-jarige taxichauffeur uit Hoek van Holland rond 18.00 uur een man en een vrouw op in de buurt van het station in Hoek van Holland. De man en vrouw wilden naar Rotterdam. Al vrij snel vroegen ze de chauffeur te stoppen in de Harmoniestraat in het centrum van Hoek van Holland.

Daar stak de mannelijke passagier de taxichauffeur meerdere malen. Het slachtoffer wist ondanks zijn verwondingen de auto uit te komen en zijn belagers gingen er vandoor. Het slachtoffer raakte zwaar gewond, maar is niet meer in levensgevaar. Naar omstandigheden gaat het redelijk met hem.

De mannelijke dader heeft het volgende signalement:

Blank met bril, 25 tot 30 jaar, 1.70-1.80m lang en kort donker haar. Het meisje is rond de 20 jaar oud, 1.60-1.65m lang, mager, halflang zwart haar, jas met bontkraag. Ze had een neuspiercing in de vorm van een knopje of bolletje.

De man sprak gebrekkig Engels en Duits. De chauffeur heeft gezeg te denken dat de twee verdachten die hem belaagden Polen waren. Er werken veel Polen in de kassen in het Westland.