Hoeveel ramen komen er op Zandpad in Utrecht?

De Raad van State heeft besloten dat er voorlopig maar 145 ramen op het Nieuwe Zandpad in Utrecht mogen komen. Daar worden nieuwe complexen gebouwd met werkruimtes voor prostituees. Maar de gemeente Utrecht had 162 ramen gepland, en houdt daar ook na de uitspraak van de rechter aan vast.

Dat meldt RTV Utrecht. In 2013 werden de ramen aan het Zandpad gesloten. De gemeente wil wel nieuwe ramen in Utrecht, maar dat zou op één plek geconcentreerd moeten worden. Daarvoor is dus het Nieuwe Zandpad bedacht, vlakbij het Zandpad waar de oude ramen aan gevestigd waren.

Ook in Hardebollenstraat?

Maar er is ook ruimte voor 17 ramen in de Hardebollenstraat. Daar wil voormalig prostitue Caja van Tolie zzp’ers laten werken. De procedure voor dit plan loopt nog, en daarom verklaarde de rechter een deel van het bestemmingsplan voor het Nieuwe Zandpad ongeldig.

Het is dus maar afwachten hoeveel ramen er daadwerkelijk aan het Zandpad komen, en of er ook in de Hardebollenstraat weer prostitutie komt. De gemeente gaat binnenkort wel beginnen met de voorbereidingen voor de bouw aan het Nieuwe Zandpad. Voor 1 april moet dan duidelijk worden waar de andere 17 ramen komen.