Hof: 10 jaar cel oud-directeur Gelredome

Jasper van A., oud-directeur van het Arnhemse Gelredome, is dinsdag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar voor de moord op zijn vrouw. Hij werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 12 jaar. Van A. vermoordde in november 2011 zijn vrouw door haar met een honkbalknuppel neer te slaan en een kussen in haar gezicht te duwen.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een celstraf geëist van 15 jaar voor moord en ondanks dat het hof moord bewezen acht, valt de straf toch lager uit. Ook lager dan in eerste aanleg opgelegd door de rechtbank. Die veroordeelde Jasper van A. in juli tot een gevangenisstraf van twaalf jaar. Het hof houdt met de strafmaat in hoge mate rekening met het belang van de kinderen, dus daarom valt de straf lager uit.

De oud-directeur heeft bekend zijn vrouw in de nacht van 28 op 29 november 2011 te hebben vermoord. De twee hadden ruzie omdat Van A.’s vrouw verliefd was geworden op een oud-studiegenoot. In hun eigen woning, waar ook de kinderen aanwezig waren, sloeg hij zijn vrouw met een knuppel en drukte vervolgens een kussen in haar gezicht. 

Toen hij dacht dat zijn vrouw dood is, belde Van A. de politie om te zeggen dat hij zijn vrouw heeft vermoord. Ze bleek nog niet te zijn overleden, maar stierf de volgende dag alsnog in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees ook:

Oud-directeur GelreDome 12 jaar de cel in 

15 jaar geëist tegen GelreDome-directeur

Gelredome-directeur heeft bekend