Hof: 18 jaar cel moord crèchehoudster

Het gerechtshof in Amsterdam heeft Nevzat K. dinsdag veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op crèchehoudster Arzu Erbas. Het Openbaar Ministerie eiste een straf van 25 jaar. De straf is ook lager dan eerder opgelegd door de rechtbank. Nevzat K. kreeg toen 22 jaar cel.

Het hof vindt 18 jaar cel in dit geval passend gelet op de gevangenisstraffen die in Nederland in vergelijkbare gevallen worden opgelegd. Een langdurige gevangenisstraf is op z’n plaats voor dit zeer ernstige feit. Het risico is groot dat de verdachte opnieuw gewelddadige misdrijven zal plegen, aldus het Hof.

Nevzat K. is eerder veroordeeld voor het steken met een mes en werd in Turkije veroordeeld voor het doden van een man. Daar ontsnapte hij uit de gevangenis. Hij heeft de moord op Erbas altijd ontkend en gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht. Een motief voor de moord is niet duidelijk geworden. 

De 32-jarige Arzu Erbas, eigenaresse van een kinderdagverblijf in Amsterdam, werd in juli 2009 voor de deur van haar crèche met twintig messteken gedood.

Zie ook:

Hoger beroep moord Erbas: Eis 25 jaar

Moordenaar Erbas krijgt 22 jaar cel

Eis 25 jaar moord crechehoudster