Hof: 15 jaar voor doodschieten ex

Een man uit Den Haag is dinsdag door het gerechtshof veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor doodslag op zijn ex-vriendin. Daar komen drie jaren bovenop voor onder meer een aantal mishandelingen en verboden vuurwapenbezit. Hij moet nu 18 jaar zitten. Dat is twee jaar meer dan eerder door de rechtbank opgelegd. De 37-jarige Sharda Ramanand (foto) werd in maart vorig jaar doodgeschoten.

(Foto: omroepwest.nl)

De verdachte M. schoot op 21 maart 2011 zijn ex-vriendin dood in Den Haag. Dat gebeurde ’s morgens vroeg voor het huis van de moeder van het slachtoffer. Daarnaast heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan drie mishandelingen, een poging zware mishandeling, het hebben van een vuurwapen met munitie, een diefstal en het aanwezig hebben en verstrekken van drugs.

De rechtbank legde eerder een straf op van 16 jaar cel wegens moord, maar het hof acht niet bewezen dat de man met voorbedachte raad heeft gehandeld. Geen moord dus, maar omdat het hof de overige misdrijven ook bewezen acht, moet de man toch langer de cel in dan in eerste aanleg.