Hof: 25 jaar voor dubbele moord

Het gerechtshof in Den Haag heeft de 29-jarige Leon B. een celstraf van 25 jaar opgelegd wegens de moord op zijn vriendin en hun 4-jarige zoontje. De lichamen van de twee slachtoffers werden op 7 oktober 2010 gevonden in een woning in Rijswijk. De vrouw (27) en hun zoontje zijn door Leon B. gewurgd. B. werd een week later in Italië aangehouden.

(Foto: telegraaf.nl)

Leon B. wordt door het hof schuldig bevonden aan een tweevoudige moord. Het Openbaar Ministerie eiste een celstraf van 30 jaar, die in eerste aanleg ook werd opgelegd door de rechtbank. 

Bij het bepalen van de straf is onder meer gekeken naar het verleden van Leon B. Hij is niet eerder veroordeeld voor het plegen van noemenswaardige feiten, aldus het hof. Deze daad van B. wordt door het hof gezien als een familiedrama.

De lichamen van de slachtoffers werden op 7 oktober 2010 gevonden in een woning in Rijswijk. Het gezin moest de woning verlaten en die dag stond de deurwaarder op de stoep. Samen met de politie gingen zij de woning binnen en troffen daar de lichamen aan. Leon B. was nergens te bekennen. De politie kwam hem op het spoor door een pintransactie in Italië. Daar is hij door de Italiaanse justitie aangehouden en later overgeleverd aan Nederland.